• +36 70 386 3204
  • info@canissi.hu
  • 1055, Markó u. 4.
  • Nyitva: H-P: 10-18 óráig

Szövetek, melyek nélkül nem készülhet exluzív öltöny és zakó

Szabóságunkban mindig arra törekszünk, hogy a legkiválóbb minőségű anyagokból készítsük el megrendelőink ruhadarabjait. Célunk, hogy vásárlóink átérezzék az egyediséget, a luxust és a kényelmet napjuk során. Szeretnénk ennek kapcsán mai cikkünkben bemutatni néhány szövetmárkát, melyeket felhasználunk munkánk során. Többek között ezekből az anyagokból készülnek az egyedi, testreszabott öltönyök, zakók, sportzakók.

SOLBIATI – Négy generáción keresztül felépített vállalkozás, mely az ötvenes évek végén megszabadul a mesterséges szálaktól és kizárólag természetes alapú szövetek gyártásába fogott. Általuk vált népszerűvé a len alapanyagú textíliák használata a ruhaiparban. Később már nemcsak len és pamut szálakat használtak szöveteik elkészítéséhez, hanem a gyapjú és selyem anyagok felé is nyitottak. Kísérletezéseik a szövetszálak egyedivé tételére eredményesek voltak, keverték az alpaka, vászon, pamut, kasmír szálakat, így hoztak létre egyedülálló fonalat. A mintázatok tekintetében szintén nyitottak voltak az újításokra. Több száz történelmi archívumot kutattak át, végig néztek ezer és ezer könyvet, hogy összegyűjtsék a különböző kultúrákból származó mintákat.

Egyik kedvenc szövetünk a Nobel, mely 100% len alapanyagból készül. Használatával a klasszikus zakó fazont párosíthatjuk a hűvös és kényelmes lenvászon időtlen stílusával. A szövet texturált hatású, széles mintaválasztékkal rendelkezik.

DRAGO  –  A DRAGO vezető olasz gyapjúszövet gyártó cég, melynek 160’s termékcsaládja a világon egyedülálló, a szabók világszerte használják, mert a legmodernebb anyagokat tartalmazza. A szövetek súlya  A tervezés és a színek kifinomult kombinációja teszi igazán népszerűvé, több mint 60 színárnyalatban kapható ez a szövet. A kollekció alapanyagai között megtalálható az Ausztráliából hozott  Superfine Merino gyapjú, valamint a kínai kasmír. A páratlan minőségű szövet teljes mértékig Olaszországban készül. Az olasz hagyományt ötvözik az innovatív megoldásokkal, így egyre kisebb súlyú szöveteket képesek gyártani, melyek tovább növelik a kényelmet.

LORO PIANA – A XIX.század eleje óta foglalkozik az észak-olaszországi család gyapjúszövet kereskedelemmel. Mára a világon már 132 üzletükben lehet megvásárolni az általuk forgalmazott szöveteket. Anyagaikban a szenvedély, a természetesség és az időtlen szépség keveredik. Szöveteik közül kiemelkedik a Tasmanian, amelyből készült öltözet tökéletes viselet minden évszakra. 50 éve gyártják ezt a típust, mely az idők során több fejlesztésen is átesett, így jelenleg 16 mikronos, azaz S150-es finom gyapjú. Natural Stretch változata a gyapjú természetes memóriájának segítségével éri el, hogy tartós gyűrődés esetén is tökéletesen visszaálljon eredeti állapotába.

SCABAL – Korábban egy egész cikket szenteltünk a Scabal cég bemutatására, így most csak néhány szövettípusról ejtünk szót. A Cashmere cotton a Scabal egyik örökzöld terméke, mely nagy népszerűségnek örvend. Az ultra-puha anyag több fajta szálból lett összeállítva, mely tartalmaz 5% kasmírt és 95% pamutot. A 290 g-os szövetek sötét árnyalatúak,  számos kék, mélyfekete, borvörös, földes barna található meg a modellek között. A következő vékonyabb szövet 100%-ban pamutból készül, világosabb árnyalatú színekből áll, mint például a narancssárga, búzavirágkék, cukorka sárga. Ezt követi a 220g-os tiszta pamut szatén szövésű anyag a szivárvány színeiben, világos pasztelekkel, gazdag vörös színekkel, sötét kék és zöld árnyalatokkal. A kollekcióban található 260g-os és 300g-os szövet is, mindkettő finom, tradicionális vonalat képviselő termék. Krémes pasztellek, tengerészkék és fekete színekben választhatóak.

Ahhoz, hogy Ön is érezze a minőségi szövetek által nyújtott luxus érzését, keresse fel Szabóságunkat a Markó utcában, ahol a fenti gyártók szövetmintái megtalálhatóak.