3 nemzetközi márka, amelyek bespoke alapokon fekszenek

A divatipar ha szeretnénk, ha nem, néha befolyásolja a szabósági elegancia világát is. Sokaknak a mai trendekről negatív véleménye van, hiszen a mai kifutókon előfordul pár meghökkentő darab. Ha a szabósági eleganciából indulunk ki, akkor mindenképp érvényesek ezek a vélemények.

Természetesen a Canissi esetében a klasszikus elegancia a mérvadó, így összegyűjtöttük azt a 3 nemzetközi márkát, amik bármikor alapul vehetők és iránymutatók. A dolgok aktualitását tekintve, a férfi divat hetek mellett nem tudunk jó szó nélkül elmenni.

Berluti

Az 1895-ban alapított márka Alessandro Berluti nevéhez fűződik. Jelenleg a francia LVMH házhoz tartozik. Különösen kiemelt szerepet kapnak a Berluti életében a bőr klasszikus cipők és táskák. A kimondottan férfi ruhákat piacra dobó brand egy abszolút vezető és meghatározó alakja úgy a divatnak, mint a szabósági kultúrának. Hiszen náluk nem csak a kész kollekciókat lehet megtalálni, hiszen a Berluti a bespoke megrendeléseknek is eleget tesz.

Ermenegildo Zegna

Ismét az olaszokkal folytatjuk. A Zegna 1910 óta van jelen a piacon és töretlenül ível felfelé. Nem csak férfi ruha gyártó, hanem szövetgyártó cégként is jegyezzük. Hagyomány teremtő és egyben újító is. A szabósági elegancián fekvő alapokat a mai napig őrzik, viszont megtalálták a saját egyéniségüket és mernek kísérletezni. Az ő nevükhöz fűződik a PELLE TESSUTA anyag, amelyhez 2,2 milliméteres bőrcsíkokat használtak. Az új technológiás, formabontó anyag a Zegna névjegyévé vált. Előszeretettel használják kiegészítőkhöz és cipőkhöz, hiszen az eredmény könnyű és hajlékony hatást kölcsönöz.

Lardini

A Lardini ház csupán 40 évre tekint vissza, viszont már most megvetették a lábukat Tokyoban is. A bespoke minőségű darabok bárki kedvenceivé válhatnak, hiszen a hagyományos öltözködési kultúrából merítenek és gondolják tovább részleteiben, színeiben. A ruhadarabok formalitását tekintve klasszikusnak, viszont mintáiban, színeiben a merészebb férfiaknak készülnek. Azoknak, akik nem félnek kitűnni a tömegből.