A vitorlás stílus, avagy az elegancia szabadsága

Rendszerint, ha vízpart közelében vagyunk, akkor az öltözködési etikett sem kíván tőlünk túl szigorú dolgokat. Ennek apropóján kapva kapunk az alkalmon, és a Kékszalag nemzetközi vitorlásverseny hangulatának befolyása után úgy éreztük, hogy aktuális a téma.

Szokták mondani, hogy úriember csak vízpart közelében hord rövidnadrágot. Nos, akkor mi meg örömmel engedjük el a fantáziánkat és adunk teret a divatnak is. Az oly sokat emlegetett nagybetűs stílus mellett…megvan mindennek az ideje és a helye, nemdebár.

Ahogy mindennek, így a vitorlázásnak is van egy hagyománya, kultúrája, amihez tartozik egy fajta öltözködési szokás, minta, fazon és természetesen a luxus, hogy a Balaton közepén nincs térerő: egy szóval a szabadság érzése. Természetesen tovább mehetnénk a Balatonnál, de ha már egyszer Kékszalag…

Arról nem is beszélve, hogy milyen rajongás és szenvedély övezi a vitorlás hajókat és yachtokat. Több ez már , mint státusz szimbólum. Egy vitorlás birtoklása maga a független korlátlanság. Legalábbis amíg a vízen tartózkodunk. Minden bizonnyal ez hatással van a ki kapcsolódni vágyók öltözködési szokásaira is, hiszen az ember lazít és kikapcsolódik.

Ennek az életérzésnek az apropóján összegyűjtöttünk pár olyan megjelenést, amely inspirálóan hathat a nyaralások ideje alatt és segíthet a csomagolásban.