Igényes férfiak egész életmódja minőséget képvisel

Az igényes férfiak számára nemcsak a külső megjelenés fontos, hanem egész életmódjukban képviselik a minőséget. Az egészséges ételek és a sport hozzátartozik a mindennapjaikhoz, mindig szakítanak időt arra, hogy testükön kívül a lelkük is rendben legyen.

A testedzés és a napi egészséges táplálék bevitele nem is mindig egyszerű feladat a feszített munkatempó mellett. Sokan szeretnének fittek és karcsúak lenni, de nehéz összeegyeztetniük a munkát, a családot és az önmagukra fordított időt. Egy üzletember számára a napi 24 óra igazán kevésnek bizonyul. Másokat a biztos elhatározás gátol meg abban, hogy betartsák a diétájukat, vagy heti háromszor lemenjenek az edzőterembe.

Amennyiben Ön is azok közé az igényes emberek közé tartozik, akiben még az elhatározás nem érett eléggé sürgetővé, akkor szeretnénk néhány hasznos ötlettel segíteni a döntést. Olyan mozgásformákat mutatunk be, melyeket hazánkban csak az utóbbi időben fedeztek fel a tömegek, és igazán fitté teszik azt, aki rászánja az időt.

Crossfit

 

Napjainkban az edzőtermekben a fiatalok elsősorban a külsőségekre adnak, minél nagyobb izmokat szeretnének magukon látni. Azonban, akik igazán a testükre figyelnek, nem mások véleményére adnak, nem a mesterségesen felpumpált izmokat akarják magukon látni. Számukra az Amerikából elterjedt CrossFit fitness rendszer hozza meg a megoldást. Akár minimális eszközökkel, a szabadban is elvégezhető gyakorlatok elvégzésének célja a valódi élet mindennapi kihívásaira is megfelelő választ adó “funkcionális” erő kialakítása.

A kellemes külső, mely a sport “mellékhatása”, csak olyan plusz összetevő, ami a CrossFit feladatokat végzőknek jut. A kettlebell, a calisthenic, és a medicinlabdák segítenek a tökéletes izomzat kialakításában. Ha Ön úgy dönt, hogy egy edzőteremben, szervezett körülmények között kezdi el az edzéseket, akkor nemcsak kellemes testedzésbe fog, hanem egy igazi összetartó közösség tagjává is válik.

 

Spartan Race

 

Aki egyszer belekezd a Spartan versenyeken való részvételbe, akkor nincs megállás. A CrossFit edzések után jó megmérettetés lehet, mellyel saját magunk kapunk önigazolást, hogy valóban megéri küzdeni az edzéseken. Sokan rászoknak és szinte megszállottként járnak hazai és külföldi versenyekre egyaránt. Az edzések célja az állóképesség és a fizikai erőnlét növelése. De ezzel együtt rengeteget tanulunk önmagunkról, fejlesztjük koncentrációnkat.

 

De mit is csinálnak egy ilyen versenyen? A hagyományos akadályfutó versenyek friss változata, ahol a résztvevők a fizikai és szellemi határaikat feszegetik. Katonai kiképzésre hasonlító megpróbáltatások követik egymást, szövegdrót alatti átmászás, sárban dagonyázás, falmászás és még sok egyéb embert próbáló feladat. A mentálisan felkészült, elszánt és kitartó emberek tudják csak végigcsinálni a teljes versenyt. Egy üzletember számára pontosan ezek a tulajdonságok hozzák meg a sikert, így érdemes mindenkinek kipróbálnia magát, hogy jobban megismerje erősségeit és gyengeségeit is.