A Balaton déli partján, Kéthelyen fekvő Kristinus élménybirtok 2005 óta készít díjnyertes borokat. Dűlőiken, 57 hektáron kiváló fehér, rosé és vörösborok kerülnek a hordókba.

A terület fehér fajtái közé tartozik a sauvignon blanc, chardonnay, az Irsai Olivér, a sárgamuskotály, a szürkebarát és a furmint. A vörösöket a merlot, a cabernet sauvignon, a pinot noir, a kékfrankos és a cabernet franc képviseli.

A Kristinus Borbirtok a tudatos, fenntartható bortermelés filozófiájával kiemelkedik a balatoni borászatok közül, kiemelt figyelmet fordítva a biodinamikus növény- és talajgazdagításra, melyre az idei évtől tértek át. A biodinamika nem csupán szemlélet, hanem egy életstílus, ami a természethez való visszatalálásról szól.

A permetszerek elhagyása, a minimálisra csökkentett traktoros munka a borok minőségén is meglátszik: boraikban visszaköszönnek az egyes szőlőfajtákra és termőhelyre jellemző különleges, egyedi ízjegyek, melyek alapfeltétele az egészséges termőföld és persze a sok napsütés.

A Kristinus élménybirtok díjnyertes gasztro műhellyel, egyedülálló moziteremmel, rendezvényhelyszínnel és egy 10 szobás Vinotellel várja vendégeit.

A kínálatból természetesen a különböző sport- és kulturális programok sem maradhatnak ki. A sportrajongók kiemelkedő eseménye az immár hagyománnyá vált, évente egy alkalommal, ősszel megrendezendő Kristinus Jótékonysági Terepfutás és Piknik, de emellett a vendégek számára biztosított a sétakocsikázás, biciklizés és kajak-kenu túra is. A kultúra iránt elkötelezettek felolvasóesteken, ill. könnyű- és komolyzenei koncerteken vehetnek részt, mindezt természetesen kiváló borok kóstolásával megfűszerezve.