Mi tehetné teljesebbé egy úriember megjelenését, mint a minőségi cipő. Egy helyiségbe lépve a rólunk alkotott benyomás nagy részét képezi a lábbelink tisztasága, formája, minősége. Érdemes figyelmet fordítanunk erre a kiegészítőre. Legyen szekrényünkben néhány klasszikus fekete darab, de bátran kísérletezzünk a színek, anyagok és formák terén is, hiszen kiváló minőségű modellek közül válogathatunk már hazánkban is, neves cipészműhelyek termékei közül.

Néhány luxusmárkát mutatunk be mai cikkünkben, melyek tökéletes megjelenést biztosítanak.

Cordwainer

1930-ban alapította a céget Edward F. Mathews, majd fia, Paul folytatta a hagyományos cipőkészítést, aki a tervezés során tudatosan készített kényelmes lábbeliket, melyek emellett még divatosak is voltak. Ennek kapcsán egy kutatást is elindított, melynek során kidolgozták az Antioch-cipő koncepcióját. Ennek eszméje a következő: „Az amerikai indiánok hajlékony mokaszinja és az ókori görögök klasszikus szandálja a modern lábbeli igazi prototípusai.” A kutatás alapján készült el egy innovatív tanulmány, mely a hagyományos lábbelik egészségügyi hatásaira világít rá. Az akkor uralkodó ortopéd elveknek ellentmondóan új stílusú cipőmodellt készítettek el, melyet alacsony sarok és kerek fejrész jellemez. Napjainkban is kapható náluk olyan cipőmodell, melyet a 30-as években terveztek.

Lorenzi

Csodálatos olasz márka, mely 1983 óta teljes mértékig olasz mesterek munkájának eredménye. 40 alkalmazottal napi 600 pár alkalmi és klasszikus férfi cipőt készítenek. A legmodernebb technológiákat használják fel a gyártás és a tervezés során, melyet ötvöznek a hagyományos technikákkal. Kizárólag természetes anyagokból készítik cipőiket, a felsőbőr, bélés és a talpbetét is valódi bőr, míg a talp bőr/gumi alapanyagokat tartalmaz. Finom mégis látványos modelljeik abszolút tükrözik az olasz divatstílust.

Magnanni

Több nemzedéken átívelő szakmai tudást birtokol a Bianco család, akik 1954-ben alapították meg a céget. A klasszikus dizájn és a részletekre való odafigyelés üzletpolitikájuk alapja, ezáltal vált vezető szereplővé a piacon a Magnanni márka. Szakembereik maguk válogatják össze a világ minden tájáról származó bőröket, legyen az borjúbőr, aligátor, gyík vagy krokodil. A Magnanni volt az első cég, amely a valódi bőrt kézzel festette, ezzel adva patinát a lábbeliknek. Minden egyes darab több lépcsős színkezelésen esik át, így nincs két egyforma, egyedi befejezést eredményez a folyamat.

Az előbb bemutatott három csúcskategóriás márka mellett érdemes figyelemmel kísérni a Paradigma és Profession Bottier által bemutatott modelleket is.

Paradigma

Portugál cég, mely 1987 óta egyre erőteljesebben van jelen a minőségi cipők piacán. Minden egyes cipőjüket csúcsminőségű borjúbőrből készítik, több száz kézzel végzett művelet során alakul ki a végeredmény, mely évtizedes tapasztalatokkal rendelkező cipészek mestermunkája.

Profession Bottier

A manufaktúrában már 1947 óta készülnek a minőségi lábbelik, melyet a mai napig ugyanazokkal a technikákkal, kézzel készítenek a mesterek. Az elegáns darabok mellett a könnyedebb stílusú modellek is megtalálhatóak kollekcióikban. 22 országban vannak jelen különböző márkanév alatt a luxus cipőik, különös figyelmet fordítanak minden egyes pár gyártásánál az egyediségre, saját személyiséget adnak valamennyi cipőjüknek.

Bármelyik márkát is választja a fent felsoroltak közül, biztosan elegáns, kiváló minőségű, tartós lábbelivel lesz gazdagabb, mely egy személyre szabott Canissi öltöny tökéletes kiegészítője lesz.