A legszigorúbb öltözködési szokások szerint egy úriember csak vízpart mellett vagy nyaraláson hordjon rövidnadrágot. Mondhatni, hogy vannak rövidnadrág fazonok, amellyel mi kompromisszumot, talán békét is tudunk kötni.

Viszont a papucs jelenséggel soha semmilyen körülmény között nem tudunk egyetérteni, kivéve ha az nyaralás alkalmával viselt. Azt kell mondanunk, hogy ez az öltözködési etikett talán az egyik olyan, amely nincs eléggé komolyan véve.

Azt szokták mondani, hogy egy öltöny nem azért van, hogy nyújtózkodjunk benne a buszon. Ezzel a mondattal, csak azt szeretnénk érzékeltetni, hogy megvan mindennek az ideje és a helye. Ahogyan a nyárnak is megvannak a kiemelt és ajánlott öltözködési etikettjei, amelyek a jól öltözöttség határán belül tartanak minket.

Nyáron kicsit mindig nehezebb a mindennapi eleganciát kényelmessé varázsolni, hiszen olyankor az egyetlen kényelmes hely a vízpart. A cipő téma amúgy is mindig kényes pontja a megjelenésünknek, hiszen többet elárul rólunk, mint gondolnánk.

Ezért úgy döntöttünk, hogy összefoglaljuk azokat a cipő fazonokat, amelyek szerintünk tökéletes választásnak bizonyulnak a hőség ideje alatt is. Ugyanakkor külön kitérünk a szandálokra és azon belül is különböző fazonokra, amelyek akár kompromisszum megoldást jelenthetnek a papucs kedvelői számára.

Loafers

A Loafers azok közé a cipő fazonok közé tartozik, amelyek bármilyen elegáns összeállításhoz tökéletesen illeszkednek. Rengeteg típusban, azon belül is több fazonban és különböző színben, anyagban megtalálható. Majdnem bárhol.

 

Espadrilles

A tökéletes választás a forró városi napokra, akár nyaraláshoz, baráti vacsorákhoz. Általában pamutból vagy bőrből készülnek, jutával körbe font talppal. Az egyik legkényelmesebb fazon!

Szandál

A szandálok körül mindig kettősség alakul ki. Van akiknek túl feminin, van akiknek papucs érzést kelt. Mi azt mondjuk, hogy érdemes egy esélyt adni nekik! Rengeteg fazonú és anyagú található, mindenki megtalálja a számára megfelelőt!