Minden szín, ami körülvesz minket hatással van hangulatunkra és kisugárzásunkra. Mindenkinek van kedvenc színe, melyet szívesen visel. Mégis a Férfiak színválasztása háttérbe kerül, ha ruhaválasztásról van szó. Azonban idén a Pantone színintézet szakértői egy olyan színt választottak az Év színének, mely igazán a Férfiak ruhatárában érvényesül, mely nem más, mint a klasszikus kék szín. 

Van egy fantasztikus hangulatú film, melyben elhangzik, sok más bölcs gondolaton kívül az öreg nagybácsi tanácsa fiatal unokaöccse felé: 

„Young Max : You said the importance of a good blue suit can never be overstated.

Uncle Henry Skinner : Quite right. A blue suit is the most versatile of accoutrements. More important than the suit itself, is the man who fits it for you.” A good year movie (Bor, Mámor, Provance)

Tehát uraim, a jól szabott kék öltöny a ruhatáruk alapja! Magabiztosságot, megbízhatóságot, eleganciát és nyugalmat kölcsönöz viselőjének. Lehet klasszikus kiegészítőkkel viselni, mint az Oxford stílusú barna cipő és barna öv – a barna árnyalata a kék árnyalatától függ. 

És hogy hogyan tehetjük még különlegesebbé kék öltönyünket?

Ügyfelünk világoskék durtnádolás mellé egy merész zöld bélést választott, mely tökéletes választás, hiszen az egyszerű smart casual szabású öltöny így válik kivételes darabjává az igényes férfi ruhatárának.

Aki mégis a klasszikus szín extravaganciáját szeretné kiemelni, egy kockás, a kék árnyalataival játszó anyagból is választhat és viselheti magabiztosan bespoke öltönyét. 

Bármilyen kék öltönyt is választanak, ne feledjék, az, aki viseli az öltönyt tölti meg igazán élettel és teszi különleges darabbá. Válasszák azt, melyben önmaguk lehetnek!