fbpx


4 hely, ahol rápihenhetünk a 2019-re!



Az Új Év első hónapja a tervekről és a célokról szól. A többség újult erővel vág bele az új lehetőségekbe és tennivalókba. Hiszen az eredményekért nap, mint nap jól megtervezett, rutinos munka szükséges.

Viszont ahhoz, hogy a lendületünk hónapokig kicsattanó legyen, szükség van a minőségi pihenésre és feltöltődésre. Mindenkinek mást és mást jelent a kikapcsolódás, de abban egyetérthetünk, hogy az utazás képes a legtöbbet hozzá adni az ember személyiségéhez.

Összegyűjtöttünk 4 olyan helyet, ahol érdemes elkezdeni ezt az évet. Igyekeztünk, olyan helyeket felsorolni, amelyekre még nincsenek a turisták hálói kivetve.

vacation

Matera, Olaszország – Olaszország „új „ kincse

Ha Olaszország, akkor történelem, művészetek és fenséges ízek, helyek, tájak. Matera az egyik legrégebben lakott város a Világon. A város nevezetessége, a Sassi di Matera történelmi központot alkotó barlanglakásokból álló negyedek komplexuma. 1993 óta az UNESCO Világörökség része. Egyszerre lenyűgöző és félelmetes a hely, hiszen most kezd újraéledni, a régen Olaszország szégyenfoltjaként emlegetett város. Ma már sok luxuszálloda, étterem várja az oda látogatókat. A város szélén, Sasso Caveosoban megtekinthetőek a lakatlan barlangok, amelyek felidézik, hogy milyen is lehetett egykoron ott élni. Akik a csendes és történelemmel teli utazásra vágynak, azok számára tökéletes választás.

matera

italianfood

Erdély , Románia – Az érintetlen természet

Erdély régiója híres a rengeteg középkori épületről, templomról, műemlékekről. Nem is kell olyan messze menni, ha csendre, hagyományokra és páratlan gasztronómiára vágyunk. Erdély az érintetlenséget mai napig őrzi, így aki a világtól elvonultan pihenne, annak találó választás. A téli, erdélyi tájnak párja nem nagyon akad. Gyönyörűen roskadoznak a fenyőfák a hó alatt. Néhol térdig is érhet a hó, így tökéletes választás a téli sport szerelmeseinek.

A házias ízek kedvelőinek kimondottan ajánljuk, hiszen Erdély híres a páratlan és rusztikus ízekről.

transilvania

forest

dav

Mozambik, Kelet Afrika – A pálma erdők országa

Ha egzotikus környezetre, tengerparti pihenésre és egy új kultúrára vágyunk, akkor az ideális uticél meg is van. Mozambikot Madagaszkártól csak a Mozambiki – csatorna választja el.

A portugálok harmadik legnagyobb gyarmati országában a kulturális pezsgés és színesség Európaiként elképzelhetetlen. Az ország nemcsak közel 80 különböző törzset, de rengeteg vallást is összefog, lakosainak közel negyede katolikus, ötöde muszlim, de rengetegen követik még az afrikai törzsi vallásokat és hagyományokat is. Aki a hétköznapoktól eltérőt, újat szeretne felfedezni, annak kimagasló kalandokat ajándékozhat Mozambik.

mozambik

palmforest

Arles, Franciaország – A kultúra városa

19. századtól kezdve Arles-t pezsgő kulturális élet jellemzi.

A város sok művészt ihletett meg, köztük Van Gogh-t, Pablo Picasso. Alphonse Daudet Az arles-i lány című munkája alapján készült Georges Bizet háromfelvonásos operája.

A városnak több galériája, nagyobb múzeumai és színházai vannak. A kultúra kedvelők számára tökéletes kikapcsolódást és feltöltődést nyújthat a város kulturális gazdagsága. Az idillikus francia kisváros minden tulajdonsága megvan akár egy romantikusra tervezett utazáshoz is.

vincentvangogh

Vincent van Gogh

arles

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük





Világhírű prémium minőségű anyagokkal dolgozunk

Időpontfoglalás

A személyre szabott elegancia élményével várunk

Szabóságunkba időpontfoglalás szükséges, ahová minden kötelezettség nélkül várunk egy kellemes kávéra, vagy teára.

Időpontfoglalás

"*" a kötelező mezőket jelöli

MM slash DD slash YYYY
Adatkezeléshez hozzájárulok*
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
0