fbpx


Díszzsebkendő kalauz – nem csak az Ünnepekre



A nyakunkon vannak az Ünnepek, így összegyűjtöttünk pár tanácsot, amely által tökéletes és alkalomhoz illő lesz a megjelenése minden férfinak.

meretes oltony keszites

Az egyszerű díszzsebkendő pár évszázaddal öregebb mint maga a modern öltöny.

Az első és fő funkcionális feladata nem az esztétikai és stílus béli összhang emelése. A díszzsebkendő minden úriemberhez hozzá tartozott, mivel bármikor előfordulhatott, hogy egy nőnek szüksége lesz rá, ha elsírja magát. Melyik lovag ne sietne a segítségére?

Ezt a funkcionalitást megelőzte a saját használat. Mivel a férfiak azért tartották a bal felső zsebükben a kendőt, hogy az ne keveredjen a nadrág vagy a kabát zsebükben lévő dolgokkal. Hiszen sokáig saját használatra szolgált.

Napjainkban már a díszzsebkendő által válik egy megjelenés a klasszikusok klasszikusává. A díszzsebkendők használatához szükségünk van egy leheletnyi rafináltságra és stílusérzékre.

Összegyűjtöttünk pár olyan pontot, amely irányt mutathat a díszzsebkendők világában és segítenek az Ünnepi megjelenések kialakításában is.

Ne passzoljon minden mindennel

A vélemények megosztók a passzolhat-e a nyakkendő a díszzsebkendővel ügyben. Nos, mi úgy gondoljuk, ha nem is bűn, azért nem tanácsos ugyanazokat a mintákat vagy színeket használni egyszerre. A díszzsebkendő azon tulajdonságát veszíti el ebben az esetben, ami a fő funkciója: a hangsúlyozás. Ha esetleg a színek mégis ugyanazok, például bordó nyakkendót viselünk, akkor a díszzsebkendő mindenképp bordó alapon, mintás legyen.

Színek és minták

A lehetőségek végtelenek és az egyéni stílus messzemenőkig nem tud kimerülni pár színben és mintában. Mi mégis megkíséreljük a lehetetlent és összeállítunk egy alap díszzsebkendő válogatást, amely minden férfi gardróbjában megtalálja a helyét. Vegyük az egyszerű fehér díszzsebkendőt, amelyet egy lapon említenénk a fehér inggel és az Oxford cipővel. Vagy az örök klasszikusokat mint a fekete és sötétkék.

Amikor már megvannak az alap tónusok, ideje nyitni a minták és élénkebb színek felé. Jó választás lehet az időtlen mintával ellátott díszzsebkendő, mint például a polka minta, vagy Eszterházy. Elsőre ajánljuk a pasztelles árnyalatokat a színekből, egyszerűbb elhelyezni egy-egy megjelenésen belül. Jó választás lehet a szürke, bordó, méregzöld, bézs és a kékek árnyalatai.

diszzsebkendo

Hengerelt élek

Általában a gondosan kézzel hengerelt díszzsebkendő magasabb árcédulát jelent, de egyben egy finomabb kézművességet is magába foglal.

A géppel varrt társaik sajnos hajlamosak laposabb hatásra és sok esetben kilogó szálakat is tapasztalhatunk az esetükben.

A kézzel hengerelt díszzsebkendőnek tartása és egyedülálló formális tulajdonságai vannak.

One for blow, one for show

A legfontosabb, hogy mára a díszzsebkendőnek csak is esztétikai és stílus értéke van. A zakók belső zsebében kerülhet elhelyezésre a funkcionális zsebkendők elhelyezésére. Manapság egyre ritkább, hogy egy férfi használati pamut zsebkendőd hordjon magával. Viszont mi mindenkit bíztatunk ennek használatára, mivel a nők ma is sírnak. 😉

A díszzsebkendő és a styling

Ha egy díszzsebkendő túlságosan origamizva van, az általában túl cicomázott hatást kelt. A díszzsebkendő stylingja akkor a legjobb, ha olyan, mintha épp csak beszúrtuk volna gyorsan a zakó zsebünkbe.

Szögletes hajtás – a klasszikus

A szögletes hajtás örök klasszikus és az is marad. Úgy is szoktak nevezni, hogy a „The President”.

Nincs olyan esemény vagy outfit amihez túl kevés vagy túl sok lenne.

Tipp: Használjunk pamut díszzsebkendőd ehhez a formához, hiszen a pamut anyagból tartja meg a legszebben a négyzetet.

canissi szabosag 1

Egy pontos hajtás – egy „sarok” fel

A díszzsebkendő hagyományait és formáit tekintve ez is egy klasszikus és formális viselet. A klasszikus üzleti vagy formális öltözethez a fehéret vagy a kéket ajánljuk.

Itt is fontos szerepet kap az anyag minősége. A pamut díszzsebkendőből szép háromszöget kapunk végeredményként.

Két pontos hajtás – különleges és kifinomult

Ehhez a hajtáshoz nagyon jól illeszkedik a selyem anyag. Laza és spontán megjelenést kölcsönöz. Ennél a megjelenésnél már bátran használhatjuk a klasszikus mintákkal ellátott díszzsebkendőket.

Három pontos hajtás – Aficionado

Ha már a két pontos hajtást elsajátította, akkor jöhet a következő szint. Az esti események kedvence a 3 pontos hajtás. Majdnem bármilyen anyagból és mintázatból jól mutat.

meretes szabosag 1

Casual Fold – A spontán és stílusos

Ez a hajtás forma laza, akár selyem anyaggal is tökéletesen működik. Hiszen a spontán hatás a fő mozgatórugója. Olyan, mintha épp kiakartuk volna húzni a zsebkendőt a zsebből, de valaki megzavart volna ebben. Mellesleg ez a típusú „hajtási” technika adja vissza a legjobban a mintákat. Szóval csak bátran!

budapesti szabosag 2

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánunk Mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük





Világhírű prémium minőségű anyagokkal dolgozunk

Időpontfoglalás

A személyre szabott elegancia élményével várunk

Szabóságunkba időpontfoglalás szükséges, ahová minden kötelezettség nélkül várunk egy kellemes kávéra, vagy teára.

Időpontfoglalás

"*" a kötelező mezőket jelöli

MM slash DD slash YYYY
Adatkezeléshez hozzájárulok*
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
0