fbpx


Itt a nyár és vele együtt a tabuk is! Ing etikett



Sokszor említjük, hogy a célunk a magyar öltözködési kultúra reformálása és segítése.

Segíteni szeretnénk a magyar (és nem csak) férfiaknak, akik már felismerték, hogy az elegancia milyen fontos szerepet játszik az üzleti vagy akár a mindennapok során is. Ehhez elengedhetetlen felhívni a figyelmet a szezonális tabukra, és bakikra, amik bizony még mindig jelen vannak és időnként még mindig találkozunk negatív példákkal.

ferfi ing

Természetesen a mi célunk az, hogy segítsünk mindenkinek a legjobbat kihozni magából és még több önbizalmat adni egy jól szabott ing vagy öltöny által.

Itt a jó idő, a nyár és bizony lekerülnek lassan a zakók is. Főleg ha egy kerti partyra vagy nyaralásra készül a család. Nyilvánvalóan nem mindenki öltönyben jár nyaralni, de erre is tudnánk nagyszerű példákat hozni a könnyű vászon öltönyökkel kapcsolatban.  Legyen  ez egy következő blogbejegyzés témája. Most az ingeket szeretnénk körbejárni, hiszen mi is egy szabóság feladata, ha nem az, hogy stílus és öltözködési irányt mutasson azoknak, akik nekünk szavaznak bizalmat és hozzánk fordulnak.

canissi ing

A legelterjedtebb tabunak számít a rövid ujjú ing. Mi mégis rendszerint és folyamatosan találkozunk vele még mindig Budapest utcáin.

Nem arról a rövid ujjú ingről beszélünk, amit Hawaiion veszünk fel és pálma mintás, hanem arról a típusról amelyik egy klasszikus megjelenés részét képezi. Akár fehér vagy más ing anyagból készült fazon. Megtiltani természetesen nem tudjuk senkinek és megdorgálni sem szerencsés senkit érte. Viszont a figyelmet szeretnénk felhívni rá, hogy a rövid ujjú ing viselése napjainkban ténylegesen óriási öltözködési bakinak számít és nem megfelelő viselet egy hivatalos vagy üzleti, ünnepi eseményre sem. Minden komoly és elegáns alkalomhoz CSAK a hosszú ujjú ing illik.

A fehér ing mindenek felett

Nincs olyan alkalom, hely, esemény ahol a fehér ing túl sok vagy túl kevés lenne. Bárhol megállja a helyét és az egyszerű néha több elve alapján mindig jó választás lehet. Az üzleti életben leginkább a világos, és a világos alapon mintás ingek játszanak főszerepet. Ha nem túl hivatalos eseményen vagy találkozón veszünk részt, akkor nyugodtan feltűrhetjük könyök alá az inget. Ez által is lazíthatunk az outfittünkön.

bespoke ing e1560079229590

Ing gallér típusok

Napjainkban a legelterjedtebb gallér típusnak számítanak a spread (cápa) gallér, amely egy szélesebb gallér típus. Hasonlóan elterjedt a klasszikusnak nevezett testvére is, amely nyakkendővel, nyakkendő nélkül és kigombolva is jól mutat.

A leggombolt gallért azoknak ajánljuk, akik szeretik az inget nyakkendő nélkül hordani. Ennél a gallér típusnál ha mégis nyakkendőt szeretnénk használni, figyeljünk arra hogy a nyakkendő ne legyen túl széles, hiszen szétnyomja a gallért.

A mandarin gallér, avagy nincs gallér tökéletes választás smart casuel vagy szabadidős megjelenéshez.

A két legelegánsabb gallér típus a wing tip, amelyet csokornyakkendőhöz illik viselni és a pinned, amellyel napjainkban egyre ritkábban találkozunk, ezt a típus egy biztosító tű tartja össze.

Már-már a pinned gallér ikertestvére a tab típus amelyiknél a tű helyett egy kis pánt fogja össze a gallért.

Ezenkívül a két igazi ritka madár a club gallér említhető még meg. A club gallér a 20-as évek ikonikus darabjának számít.

Ugyanakkor az olaszoknál még mindig igen népszerű contrast gallér típus, amely hazánkban annyira nem jellemző. Ennél a típusnál fontos a kifogástalan anyag és gallér minőség.

ing gallerok

Mandzsetta, avagy az ing ékszer

A klasszikus férfi öltözködési kultúrában az elsődleges eszköze a férfiaknak az egyéni stílus kifejezésére a kiegészítők használatán múlik. Az apró részletek tesznek felejthetetlenné egy megjelenést. A kiegészítők gondos összehangolása (nyakkendő, díszzsebkendő, cipő, mandzsettagomb, szemüveg, óra) emeli egy magasabb szintre a férfi stílusát és ez a bizonyos kifinomultsági szint felett nincs élet mandzsettagomb nélkül.

mandzsetta e1560079091332

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük





Világhírű prémium minőségű anyagokkal dolgozunk

Időpontfoglalás

A személyre szabott elegancia élményével várunk

Szabóságunkba időpontfoglalás szükséges, ahová minden kötelezettség nélkül várunk egy kellemes kávéra, vagy teára.

Időpontfoglalás

"*" a kötelező mezőket jelöli

MM slash DD slash YYYY
Adatkezeléshez hozzájárulok*
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
0