fbpx


Klasszikus elegancia kiegészítője – minőségi karóra



A jól öltözött üzletember megjelenése nem lehet teljes egy kiváló minőségű karóra nélkül.  A luxuskategóriába sorolható kiemelt márkák közé tartozó svájci óráknak nincs párja. Több emberöltőre tervezett, egyediséget és értékállóságot biztosító modellek első ránézésre is minőséget, és erőt sugároznak. A kidolgozottság, a csuklónkra tökéletesen illeszkedő óraszíj olyan érzést vált ki belőlünk, mint amikor a luxusautóban suhanunk az autópályán. Az igazán nagy márkák közül hazánkban legfőképp a ROLEX, DOXA, PATEK PHILIPP, OMEGA ismertek.

A klasszikus megjelenésű modellek nemes anyagok felhasználásával készülnek, többek között arany, fehérarany, nemesacél, gyémánt, kerámia felhasználásával. Az anyagválasztás mellett a limitált szériaszám is biztosítja az órák egyediségét. Nem tömegtermeléssel, hanem egyedi kidolgozással készülnek az egyes modellek, melyekből sok esetben csak néhány tíz, vagy száz darab kerül forgalomba. A klasszikus külső modern belsőt takar, hiszen a svájci óragyárak a legújabb technikai eszközökkel bővítik karóráikat. Már nemcsak egyszerű időmérőkről beszélhetünk, melyek tűpontosan követik az idő múlását, hanem egyéb új funkciókkal is bővülnek ezek a karórák, mint például világidő, kronográf, vízállóság.

rolex 2171960 1280

A ROLEX órákat készítő óragyár 1905-ben nem Svájcban, hanem Londonban kezdte el gyártani óráit. Svájci óraműveket építettek be az Angliában készült minőségi tokokba, melyet saját márkajelzéssel értékesítettek. 1908-ban aztán áthelyezték székhelyüket és a gyártást is, a svájci La Chaux-de-Fondsba, majd 1915-től ROLEX márkanév alatt kezdték forgalmazni óráikat. Sokan nem tudják, hogy nem sokkal később a cég visszaköltözött Angliába, mert ott kedvezőbbek voltak a gyártással járó költségek. A cégalapító Hans Wilsdorf rengeteg újítást szabadalmaztatott. A Rolex Submariner volt az első 100 méterig vízálló búváróra a világon.

A 120 éves tradícióra visszatekintő svájci óragyára, a DOXA. Napjainkban a pontosságot, eleganciát, és a tradíciót testesítik meg a svájci mesterek által gyártott modellek. Hazánkban a DOXA órái jelentik a pontosságot, mely azon alapszik, hogy a második világháború előtt a magyar vasúttársaság DOXA zsebórákkal szerelte fel vasutasait, így vált egy fogalommá a DOXA és a pontosság – akkoriban. Az óragyár újításaival beírta magát a történelembe, számtalan szabadalmat köszönhetünk a svájci vállalatnak.

Az OMEGA márka méltán híres a nagyvilágban, hiszen komoly minőséget nyújt vásárlóinak. Legnagyobb különlegessége karóráinak, hogy null gravitációban is abszolút megbízhatóan működnek. Az 1800-as évek végén indult kis svájci óra manufaktúrából mára már a világ vezető márkájává váltak. Remekműveiket híres színészek, sportolók, politikusok is viselik, valamint az Olimpiai Játékokon, egyéb sportversenyeken is óráikkal mérik a pontos időt. Egyik legismertebb modelljük 1995-ben James Bond csuklóján feltűnt OMEGA Seamaster modell.

omega 1339860 1280

PATEK PHILIPP története, úgy kezdődött, hogy 1844-ben találkozott Antoni Patek és Adrien Philipp órásmester Svájcban, ahol 1851-ben megalapították közös cégüket. Egyik kiemelkedő modelljük a Christie’s aukciós ház által 6,26 millió svájci frankért elkelt, sárga aranyból készült, 1943-ban gyártott, öröknaptár és holdfázis funkcióval ellátott kronográfjuk. Vásárlóik között királyok, pápák is megtalálhatóak. 2005-ben elsőként a cég mutatta be az egyedülálló szilíciumból készült fogaskereket.

Cikkünkben felsorolt márkák közül bármelyik kiváló választás öltözékünk kiegészítésére, hiszen eleganciát, magabiztosságot és kiemelkedő státuszt jelez viseletük.

Címkék: , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük





Világhírű prémium minőségű anyagokkal dolgozunk

Időpontfoglalás

A személyre szabott elegancia élményével várunk

Szabóságunkba időpontfoglalás szükséges, ahová minden kötelezettség nélkül várunk egy kellemes kávéra, vagy teára.

Időpontfoglalás

"*" a kötelező mezőket jelöli

MM slash DD slash YYYY
Adatkezeléshez hozzájárulok*
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
0