fbpx


LOVASPÓLÓ – Az elegancia és a hagyományok összefonódása



A lovaspóló története

A lovaspóló az egyik legrégebbi lovassport a világon. A játékot a brit tisztviselők ismertették meg Angliában, akik Indiában figyelték meg a lovaspólót. Az Egyesült Királyságból a játék szinte az egész nyugati világba elterjedt, napjainkban pedig már számos országban játszák a „királyok sportját”. Az 1880-as évek elején Andrássy Géza gróf virágoztatta fel a lovaspólót Magyarországon. Az ő emlékére minden évben megrendezik a Count Andrássy Polo Cup-ot, az ország legnagyobb pólóklubjában, Tabajdon. A Magyar Polo Club 1927-ben alakult, és jelenleg is itt edz a magyar válogatott. 

NZ81014 scaled

Dress code: Polo chick – avagy a Lovaspóló etikett szabályai

A résztvevőknek nem csupán játékosként, de tiszteletteljes vendégként is meg kell jelenniük, kifejezve az esemény magas színvonalát és jelentőségét. A lovaspóló sport rendezvények a divat és az elegancia magasiskoláját képviselik, ahol a vendégek megjelenésükkel is tiszteletüket fejezik ki a hagyományok és a játék iránt.

A rendezvényre érkező hölgyeknek elegáns ruhát érdemes választani, mint a virágmintás blúzok, könnyed, színes szoknyák vagy nőies overálok. A kalap elengedhetetlen kiegészítője a megjelenésnek, mely lehet pillbox vagy nagyobb, lenge szélekkel ellátott napernyő kalap. A lábbeli terén espadrilles, vastag talpú szandál vagy könnyed balerinacipő ajánlott, amely elegáns és kényelmes. Kiegészítőként tökéletes választás egy finomra kidolgozott legyező mely nem csak praktikus, de a régi idők hangulatát idézi.  

lovaspolo 5
lovaspolo 2

A férfiak öltözködésében a klasszikus elegancia dominál. A könnyű lenvászon vagy pamut öltöny kiváló választás a lovaspóló eseményre, de a seersucker öltöny is egy remek alternatíva, különösen nyáron. A hagyományos és visszafogott színek mint a navy kék, a szürke vagy a világos barna időtlen, de ha merészebb vagy, választhatsz színes öltönyt is, csak arra ügyelj, hogy a szín harmonizáljon a többi kiegészítőddel. Egy elegáns bőrcipő a legjobb opció, de az öv színe legyen összhangban a cipő színével. A nyakkendőnél szabadon játszhatunk a mintákkal és színekkel, de a klasszikus árnyalatok mindig stílusosak lesznek. A mintás zsebkendő és a fedora kalap pedig tovább emelhetik az öltözéked eleganciáját.

IV. Hungaria Masters Polo Cup

Az idei Hungaria Masters Polo Kupa lenyűgöző eseményének színtere a bámulatos Móró Birtok volt. A vasárnapi döntőben négy remek csapat lovasai feszültek egymásnak a trófeáért egy izgalmas küzdelemben, melyet Gundel Takács Gábor közvetített a helyszínen. 

lovaspolo 6
Lovaspolo 1

Stílusosan öltözött hölgyek és elegáns úriemberek vonultak fel, hogy méltóképpen tisztelegjenek a sport és elegancia találkozásánál. A hagyományokhoz híven a nap részét képezte a kalapszépségverseny, és a Canissi Szabóság Fashion Show műsora, amelyek tovább színesítették a rangos eseményt. A sport nem csupán a lovaglásról és a játékról szól, hanem a társadalmi összefonódásról is. A lovaspóló rendezvények célja a sportág népszerűsítése, a hagyományok ápolása és az elegancia, divat iránti érzék megmutatása.

Lovaspolo 6 1

Andrássy 200 International Polo Cup

Az Andrássy 200 International Polo Cup a szeptemberi hónapban ismét felejthetetlen pillanatokat szerzett a gyönyörű Móró Birtokon. Ezen kivételes esemény díszvendége, Habsburg-Lotharingiai József Károly osztrák főherceg, magyar és cseh királyi herceg volt, aki tovább fokozta az ünnepi hangulatot. Az esemény fő szervezője Pallavicini Zita volt, aki a nemzetközi lovaspólókupán keresztül, kiemelkedő lehetőséget teremtett Magyarország és a szomszédos országok közötti kapcsolatok erősítésére. Az esemény nem csupán sportversenyként funkcionált, hanem sportdiplomáciai eszközként is, elősegítve a régió országainak közeledését és együttműködését. A rendezvény másik fontos célja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat támogatására szánt adománygyűjtés volt. 

pallavicini zita andrassy lovaspolo

Canissi – Schilling Kolos Fashion show

A program részeként a vendégek egy izgalmas divatbemutatón vehettek részt, ahol bemutatkozott a Canissi sokszínű kollekciója. A Chanel tweedkosztümjeit idéző ikonikus darabok mellett, láthattak flitteres nagyestélyit, elegáns lovaspólós megjelenéseket, és a Canissi egyedülálló vadászkollekcióját is.

Canissi fashion show andrassy lovaspolo

A kalapokat a divatbemutatóhoz Schilling Kolos, az ország egyik leghíresebb kalaptervezője készítette, ami tovább emelte a rendezvény exkluzivitását. A bemutatón Pallavicini Zita lánya, Lavinia is részt vett, aki először lépett fel modellként, még emlékezetesebbé téve az eseményt.

A szervezők célja, hogy lovaspóló sport tradícióinak népszerűsítésén keresztül, újra meghonosítsák ezt az életstílust Magyarországon, és egyesítsék az embereket a stílus, elegancia és sport iránti szeretet körül.

Címkék: , , , ,




Világhírű prémium minőségű anyagokkal dolgozunk

Időpontfoglalás

A személyre szabott elegancia élményével várunk

Szabóságunkba időpontfoglalás szükséges, ahová minden kötelezettség nélkül várunk egy kellemes kávéra, vagy teára.

Időpontfoglalás

"*" a kötelező mezőket jelöli

MM slash DD slash YYYY
Adatkezeléshez hozzájárulok*
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
0