fbpx


Készülődj velünk az Ünnepekre!



Nem tudod biztosan mit viselj a különböző eseményeken?

Közeleg az ünnepi szezon, így szeretnénk segíteni neked abban, hogy minden alkalomra tökéletesen öltözz és jól érezd magad. Az öltözködési etikett fontos része a dress code, vagyis az eseményhez megfelelő megjelenés kiválasztása. Mivel nem minden nap kapunk meghívást ilyen jellegű eseményekre, így sokszor a meghívón feltüntetett dress code gondot jelenthet számunkra. Nézzük, mit kell tudnunk ahhoz, hogy elkerüljük a túl- vagy alulöltözöttség kellemetlen pillanatait.

szmoking2 setapalca

Az ünnepi öltözet fekete vagy fehér legyen?

A csokornyakkendő színének megjelölése a meghívón segít eldönteni, milyen öltözéket kívánnak a rendezvényen viselni.

egyedi szmoking zsakett frakk 9
Canissi Frakk
szmoking 2 scaled
Canissi Szmoking

Ha a meghívón „white tie” szerepel, akkor a legmagasabb szintű elegancia a cél, így a frakk a megfelelő választás. A fekete színű frakk, fehér csokornyakkendő, fehér mellény keményített mellrészes piké betéttel, fekete nadrág, fehér nadrágtartó, fehér kesztyű és speciális escarpens cipő alkotja a tökéletes összképet.

A „black tie” esetében a szmoking a kívánt viselet. A klasszikus változat fekete, sálgalléros, egysoros gombolású. A fekete szmoking öltöny, fekete kézzel kötött csokornyakkendő, fekete nadrág, U-alakú mellény, fehér díszkendő a bal felső szivarzsebben és egy fekete cipő alkotja a tökéletes összhangot.  

Ne feledkezzünk meg a Zsakettról sem!

Ha a meghívón „morning dress” áll, zsakettben kell megjelenni. A zsakett viselése még mindig népszerű az európai és az angol társadalmi eseményeken. A zsakett tulajdonképpen nem más, mint egy szalonkabát, melynek szárnyai ferdén le vannak vágva. A kabát színe lehet fekete vagy szürke, a hozzá illő nadrág pedig minden esetben csíkos. Kizárólag nappali viselet, egy- vagy kétsoros mellénnyel. A hagyományos mellény színei közé tartozik a galamb szürke vagy a bivaly (chamois) sárga árnyalat, azonban választhatsz piros vagy kék színt is, attól függ, milyen stílust szeretnél kialakítani. További kiegészítője lehet egy cilinder, egy sétapálca és egy nyakkendő.

zsakett cilinder scaled
Canissi Zsakett

Bársony zakó vagy Dinner Jacket?

Az „Evening Collection” kategória a klasszikus eleganciát hozza el a modern divatba. A férfiaknak koktél zakók, dinner jacket-ek és bársony zakók kínálnak kiváló alternatívát különböző eseményekre. A Canissi egyedi bársony zakói pedig garantáltan különleges megjelenést biztosítanak.

Canissi barsonyzakok2

A férfi öltözködés területén az esti megjelenés egyre növekvő fontossággal bír az utóbbi években. Sokan keresnek új megoldásokat, amelyek frissítik a hagyományos elegancia kultúráját. A fekete öltöny és a szmoking klasszikus uralkodását hivatott felülmúlni a dinner jacket. A rever kidolgozását elegáns selyem szaténnal ajánljuk, mely az esti hangulatot tökéletesen kiegészíti, így megjelenésed felejthetetlen lesz!

Canissi dinner jacket2

Szeretnél te is egy egyedi darabot a méretedben?

Hisszük, hogy az ilyen rangos eseményekhez a legjobb választás egy saját, méretre készített öltözék. Szabóságunkban elérhetőek ikonikus Canissi darabjaink, melyek időtlen eleganciát sugároznak és kifogástalan megjelenést biztosítanak számodra minden alkalomra. Bízunk benne, hogy ezek a tippek segítenek eligazodni az alkalmi viselet világában, és mindig tökéletesen öltözve jelenhetsz meg az eseményeken.

Foglalj időpontot és tervezzük meg együtt!

Címkék: , , , , , , ,




Világhírű prémium minőségű anyagokkal dolgozunk

Időpontfoglalás

A személyre szabott elegancia élményével várunk

Szabóságunkba időpontfoglalás szükséges, ahová minden kötelezettség nélkül várunk egy kellemes kávéra, vagy teára.

Időpontfoglalás

"*" a kötelező mezőket jelöli

MM slash DD slash YYYY
Adatkezeléshez hozzájárulok*
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
0